Primeur: Heroal RS Hybrid; van buiten een aluminium rolluik, van binnen het uiterlijk van stoffen zonwering.

Van den Eijnde Wooninrichting en Zonwering in Someren presenteert de Heroal RS Hybrid, een toekomstgericht systeem dat de functies van rolluik en zonwering combineert. De heroal rs hybrid heeft aan de buitenzijde de weerbestendigheid en kleurstabiliteit van een aluminium rolluik en van binnen uit heeft het systeem het uiterlijk van een stoffen zonwering.
De heroal rs hybrid werkt bijna geruisloos, zoals een verticaal zonnescherm. De heroal rs hybrid is compact en wordt ‘ruimtebesparend’ opgerold en maakt een integraal onderdeel uit van de gevel.

Uitbreiding van markten
Dankzij de kleine oproldiameter kan het hangwerk ruimtebesparend worden geïntegreerd, bijvoorbeeld in kleine voorbouwkasten. Door de geruisloze werking is het systeem in geluidsgevoelige omgevingen inzetbaar, zoals in hotels en kantoorgebouwen.

Windongevoelige zonwering
Deze bijzondere systeemoplossing is uitermate geschikt als zonwering, want ook wanneer de heroal rs hybrid slechts gedeeltelijk gesloten is, wordt het zonlicht toch tegengehouden. Deze eigenschap is vooral van belang op plekken waar met computers wordt gewerkt. De heroal rs hybrid is een externe zonwering die hoegenaamd geen last heeft van de wind.

Ruimtebesparende oproldiameter
Door de combinatie van gerolvormde aluminium profielen en hoogwaardig technisch textiel is een haast geruisloze werking gerealiseerd. Met een compacte ruimtebesparende oproldiameter:  bij een hoogte van het hangwerk van 2.100 mm bedraagt de oprolruimte slechts 125 mm. Dat maakt het mogelijk om het systeem bijna onzichtbaar in het gevelvlak op te nemen. Met een speciale isolatiekastvariant van heroal en de passende geleidingsrails voldoet de heroal rs hybrid ook aan alle richtlijnen van de RAL-kwaliteitsorganisatie voor gebruik in een isolatieverbindingsysteem dat geschikt is voor passiefhuizen. Zo is de heroal rs hybrid niet alleen de perfecte oplossing bij het bouwen van passiefhuizen, maar vooral ook bij de energetische sanering van gevels in de woning- en utiliteitsbouw.

Energiebesparing
De toonaangevende nieuwe systeemoplossing heroal rs hybrid biedt in combinatie met warmtegeïsoleerde ramen van heroal een verbetering van de totale U-waarde van maximaal 44 procent. Hierdoor kunnen de stookkosten aanzienlijk worden verlaagd. Een automatisch geregelde heroal rs hybrid levert als zonwering ook een belangrijke bijdrage aan de warmte-isolatie in de zomer en verlaagt de kosten voor klimaatregeling aanzienlijk.

Geruisloze werking en uitstekende geluidsisolatie
Dankzij de geruisloze werking, die uniek is voor rolluiken, en de uitstekende geluidsisolatie kan de heroal rs hybrid worden ingezet in omgevingen waar standaard rolluiken vanwege de geluidsontwikkeling niet kunnen worden geplaatst. Vooral hotels, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en bestuursgebouwen bieden hier voor partners van heroal nieuw omzetpotentieel met uitstekende perspectieven.