Kleur- & productadvies aan huis 2000 m2 showroom Eigen montageservice 100% tevredenheid

Buitenjaloezieën voor jouw comfort

Wist je dat buitenjaloezieën op een vergelijkbare manier werken als de bekende jaloezieën aan de binnenkant van ramen? Met buitenjaloezieën kun je de lichtinval in je huis perfect regelen. Wil je bijvoorbeeld naar buiten kunnen kijken zonder last te hebben van fel licht? Dat kan! Je kunt de lamellen zo instellen dat je precies het gewenste resultaat krijgt. Wil je tijdens hete zomermaanden het directe zonlicht en de warmte buiten houden? Ook daarvoor zijn buitenjaloezieën ideaal, omdat ze de warmte al tegenhouden voordat deze het raam bereikt. Ontdek hoe buitenjaloezieën jouw wooncomfort kunnen verbeteren.

Roma Raffstore

De Roma Raffstore is een veelzijdig zonweringssysteem dat naadloos geïntegreerd kan worden in elke woning of gebouw, net als rolluiken of screens. Deze innovatieve technologie maakt het mogelijk om esthetisch aantrekkelijk zowel rolluiken (A) aan de weerszijde als inbraakbeveiliging als Raffstore-zonwering (B) aan de zonzijde te combineren. Roma Raffstores zijn zeer effectief in het blokkeren van warmtestraling en kunnen de lichtinval naar wens aanpassen dankzij de kantelbare lamellen.

Met vrij zicht naar buiten en de mogelijkheid om met de buitenwereld te communiceren, verminderen Roma Raffstores het opgesloten gevoel en bieden ze de perfecte oplossing om van zonwering te genieten terwijl je toch van het uitzicht kunt genieten.

De nieuwe Raffstore-systemen van de .XP-serie, gebaseerd op platformtechnologie, bieden moderne bouwelementen met veelzijdige functies en voegen duidelijke meerwaarde toe. Met modules zoals insectenhorren of textiele screens kun je later functionaliteit toevoegen zonder extra buitenmontage-inrichtingen. Alles is netjes geïntegreerd in de behuizing en bevindt zich in een aparte kamer achter de rolluiklamellen.

Een compleet aanbod Buitenleven

In onze prachtige showroom in Someren-Eind presenteren wij een uitgebreide selectie van terrasoverkappingen, zonwering, rolluiken en screens! Als je behoefte hebt aan deskundig advies, plan dan vooraf een afspraak. Dit stelt ons in staat om jouw bezoek optimaal te organiseren, zodat we voldoende tijd kunnen vrijmaken om je persoonlijk te begeleiden en al je vragen te beantwoorden.

Heb je vragen? Persoonlijk sta ik jou graag te woord in onze showroom

Vragen
Pierre - van den Eijnde Veranda Buitenleven - Woninginrichting en zonwering
Aanbod

Een greep uit onze Roma mogelijkheden

Opbouw van buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën werden vroeger hoofdzakelijk gebruikt voor kantoren en bedrijfspanden, waar doorgaans koven werden geïnstalleerd om grote jaloeziepakketten op te bergen. Tegenwoordig worden deze systemen echter steeds vaker in particuliere woningen toegepast, waar de gevel meestal niet van tevoren is voorbereid voor de integratie van grootschalige buitenjaloezieën. Hier zijn nette kasten vereist om deze behoefte te vervullen, en er zijn twee benaderingen om uit te kiezen. Sommigen geven de voorkeur aan een hogere kast die wat verder naar voren steekt, terwijl anderen de voorkeur geven aan een minder opvallende, compacte kast.

Voor beide voorkeuren biedt ROMA, een toonaangevende Duitse fabrikant op het gebied van oplossingen op maat en innovatieve producten, passende oplossingen met hun ROMA Raffstore en ROMA Modulo-systemen. De ROMA Raffstore integreert de technologie in de neus van een rolluikkast, beschikbaar in verschillende maten en vormen, terwijl de ROMA Modulo de technologie boven het pakket plaatst, met een compactere kast die minder ruimte inneemt.

Inbouw van buitenjaloezieën

De inbouw van buitenjaloezieën vereist voldoende ruimte, bij voorkeur minstens een koof van 130 mm om het systeem adequaat te monteren en te onderhouden. Het is belangrijk op te merken dat hoewel het lamelletje misschien wel in de ruimte past, er nog steeds voldoende ruimte moet zijn voor installatie en eventuele reparaties. ROMA biedt twee geschikte opties voor inbouw: de Roma Puro, een zeer goed geïsoleerde inbouwmodule die boven op het kozijn wordt geplaatst en later de keuze biedt tussen een rolluik of een buitenjaloezie, en de Roma Modulo.S, een snelle en handige oplossing met geëxtrudeerde bovenbakken en kastpoten, vergelijkbaar met een rolluik, die eenvoudig in een bouwkundige koof kan worden gemonteerd.