Roma ritsSCREENS / zipSCREENS

Om ramen en deuren te beschermen tegen de zon en tegen de warmte kunnen we gebruik maken van ritsSCREENS en zipSCREENS.

Roma ritsSCREENS zijn vlakhangende zonweringen die hoge temperatuurstijgingen en hinderlijke zonschitteringen weren. Roma ritsscreens weren de zonnestralen en houden de warmte buiten waardoor u binnen altijd bent voorzien van een aangenaam en koel klimaat.

Roma heeft ritsscreens geïntegreerd in een rolluik maar ook standaard screens. Deze zijn leverbaar in Pento en Rondo met een kastmaat 100. De totale hoogte die nodig is voor de plaatsing van deze ritsscreens is zéér gering. Een groot voordeel is uniformiteit. Roma heeft rolluiken, rolluik/hor, rolluik/screen, buitenjaloezien en screens met dezelfde kastvorm. De design-onderlijst sluit de screenkast aan de onderzijde af net als bij onze rolluiksystemen. Door de extra verzwaarde onderlijst en borstels in de geleiding is dit screen super stil.

De geëxtrudeerde kast, geleiders en onderlijst zijn standaard verkrijgbaar in 333 kleuren. Doeken zijn verkrijgbaar in Soltis kwaliteit of Sergé.
Deze vlakhangende zonwering is er in twee soorten: de windvaste uitvoering en de standaard uitvoering.

Standaard uitvoering Roma ritsSCREEN

De standaard uitvoering is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Het standaard ritsscreens bestaat uit een cassette, een oprolas, een screendoek en een onderlijst met verzwaring. De buis wordt aangedreven door een monobediening binnen of buiten of een elektromotor.  Hoe zwaarder de onderlijst en hoe stabieler de oprolas, des te strakker het doek staat zodat het screen meer wind kan verdragen.

Roma ritsscreens uitvoeringen

Uitvoering A. Het windvaste ritsSCREENS waarvan de onderlijst strak wordt gehouden door een kabelsysteem in de geleiding. Het oprolmechanisme rolt het doek op en de staalkabel af en omgekeerd. Het verschil in diameter wordt gecompenseerd door een veersysteem. Een groot voordeel is dat het systeem over de gehele hoogte windvast is.

Nadeel: Spanning is zéér gering, maximale maten zijn gering en het systeem is storingsgevoelig.

Uitvoering B. Het windvaste screen met een vergrendeling in de onderste positie. Door de onderlijst hier te borgen en het doek strak te trekken ontstaat er spanning in het doek, vooral aan de naden. Doordat deze niet meer kunnen bewegen door harde wind wordt het doek beschermd tegen scheuren.

Nadeel: alleen windvast in de onderste positie en het doek wordt dermate onder spanning gezet dat het zonder het onder spanning te zetten er niet fraai meer uitziet. Dit laatste is geen groot nadeel omdat een screen altijd volledig naar beneden moet anders zou dubbele beglazing kunnen springen.

Uitvoering C. Het windvaste screen waarvan het doek in de geleiding is geborgd d.m.v. een ritssysteem. Dit systeem heeft naast een screenfunctie ook een horfunctie. Dit laatste is alleen een voordeel bij naar binnendraaiende ramen. Ook dan nog is het voordeel gering omdat niet veel mensen er iets voor voelen een zonwering omlaag te doen om vliegen tegen te houden.

Screen

Roma zipSCREEN of ritsSCREEN

De windvaste zonwering

Roma heeft met het zipSCREEN of ritsSCREEN een ontwerp neergezet dat met geen enkele speler op de markt te vergelijken is. Het zipSCREEN of ritsSCREEN is een echte allrounder. Voor het raam gemonteerd reflecteert het in grote mate zonnestraling en beschermt overdag tegen inkijk maar laat toch voldoende licht binnen.

Het grote verschil met standaard screens: De stof van een Roma zipSCREEN of ritsSCREEN wordt over de volledige hoogte door een ritssysteem in de geleiding gevoerd. Hierdoor is het zipSCREEN of ritsSCREEN windvast en zijn grote maten geen probleem. Uniek is de ruimte achter de kast waar langs de warmte kan ontsnappen. Dit geeft een verschil van minimaal 3 graden met een screen die deze mogelijkheid niet heeft. In de kleine ronde kasten past doek voor een zipSCREEN of ritsSCREEN  tot wel 6 meter hoog of 6 meter breed (tot maximaal 18m²). Daarbij komt dat de onderlijst volledig in de kast zal verdwijnen. Hiervoor heeft het zipSCREEN of ritsSCREEN de Reddot Design Award 2009 mogen ontvangen.

De kast van de zipSCREEN of ritsSCREEN is binnenkort ook in Quadro (vierkant)-uitvoering beschikbaar. Natuurlijk is ook de zipSCREEN of ritsSCREEN leverbaar in 350 standaard kleuren waaronder ook structuurkleuren. De kleine inbouwhoogte en  smalle geleiders van 30 mm maken het mogelijk de zipSCREEN of ritsSCREEN in elke gevel te integreren. Een zipSCREEN of ritsSCREEN wordt standaard door een Somfy motor aangedreven. Een draadloze motor met afstandbediening is een optie. Deze motoren zorgen ervoor dat nastellen overbodig is en de onderlijst bij elke hoogte volledig in de kast verdwijnt.

 

Lees meer

Meer informatie of vragen?

Onze verkoopadviseurs zijn u graag van dienst en geven u uitgebreid en vakkundig woonadvies over de vele mogelijkheden. U kunt ook het contactformier gebruiken. Wij nemen dan contact met u op.

+31 (0)493 491 254
info@vandeneijnde.nl

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  Openingstijden

  Maandag
  09:00 - 18:00
  Dinsdag
  09:00 - 18:00
  Woensdag
  09:00 - 18:00
  Donderdag
  09:00 - 18:00
  Vrijdag
  09:00 - 21:00
  Zaterdag
  09:00 - 16:00
  Zondag
  Gesloten

  De openingstijden kunnen worden gewijzigd. Neem voor actuele openingstijden contact op met de winkel.

  Bekijk onze koopzondagen & feestdagen

  Meer dan 2000m² showroom

  Maak een afspraak

  Persoonlijk staan wij u graag te woord in onze showroom