Kleur- & productadvies aan huis 2000 m2 showroom Eigen montageservice 100% tevredenheid

Screens: effectieve zonwering voor elk seizoen

Een screen is een doeltreffend zonweringsysteem dat strak voor jouw raam hangt en de zonnestralen blokkeert voordat ze jouw woonruimte kunnen binnendringen. Dit systeem houdt jouw kamer koel in de zomer en biedt bescherming voor ramen en deuren. Of het nu zomer of winter is, screens zijn ontworpen om zowel seizoensgebonden als duurzame voordelen te bieden.

Diverse bedieningsopties voor jouw gemak

Voor de bediening van screens zijn er diverse opties beschikbaar. Als er geen stroomvoorziening beschikbaar is, kun je kiezen voor zonne-energiebediening of handmatige bediening met een slingerstang van binnenuit. In ruimtes met elektriciteit kun je gebruikmaken van schakelaars of afstandsbedieningen voor het gemak van automatische bediening. Overweeg je screens als onderdeel van jouw energiezuinige huis? Dan zijn screens met afstandsbediening en slimme sensoren een uitstekende keuze. Deze sensoren kunnen bijvoorbeeld de screens automatisch sluiten wanneer de zon begint te schijnen of wanneer de temperatuur een vooraf ingestelde drempel bereikt.

Een compleet aanbod Buitenleven

In onze prachtige showroom in Someren-Eind presenteren wij een uitgebreide selectie van terrasoverkappingen, zonwering, rolluiken en screens! Als je behoefte hebt aan deskundig advies, plan dan vooraf een afspraak. Dit stelt ons in staat om jouw bezoek optimaal te organiseren, zodat we voldoende tijd kunnen vrijmaken om je persoonlijk te begeleiden en al je vragen te beantwoorden.

Heb je vragen? Persoonlijk sta ik jou graag te woord in onze showroom

Vragen
Pierre - van den Eijnde Veranda Buitenleven - Woninginrichting en zonwering
Aanbod

Een greep uit onze Roma mogelijkheden

Verschillende typen screens

Er zijn twee hoofdtypen screens: het traditionele rollscreen en de zipscreen, ook wel bekend als windvaste screen. Het rollscreen is een eenvoudige en budgetvriendelijke keuze, ideaal voor handmatige bediening of installatie op beschutte locaties. Als uw situatie echter wat meer gebruiksgemak vereist of als de screen aan de wind wordt blootgesteld, dan is de zipscreen van Roma de beste optie. Met de zipscreen zit het doek stevig vast in de geleiders aan beide zijden, wat zorgt voor uitstekende windbestendigheid, tot windkracht 12.

Screens op zonne-energie

Het is nu mogelijk om screens te bedienen met behulp van zonne-energie, dankzij systemen van Somfy en Elero. Dit biedt het voordeel dat er geen interne stroomaansluiting nodig is, en uw screen draait volledig op groene energie. Er zijn echter enkele overwegingen. Screens op zonne-energie moeten natuurlijk in de zon hangen om voldoende energie op te wekken, dus plaatsing aan de noordkant van een gebouw is niet mogelijk. Elero heeft een losse solar-unit die elders kan worden geplaatst waar voldoende zonlicht is.

Diverse screen doekopties

Screendoek is verkrijgbaar in een scala aan maten, vormen en kleuren, en biedt ook functionele variatie. Onze screendoeken hebben verschillende openingsfactoren, waaronder 0%, 1%, 5% en 10%. Een lagere openingsfactor betekent minder lichtreflectie. Als de ruimte bijvoorbeeld wordt gebruikt voor tv-kijken of werken met beeldschermen, is een lage openingsfactor ideaal. Voor een goed uitzicht naar buiten en toch warmtewering is een hogere openingsfactor geschikt. Standaard zijn er 209 Ralkleuren beschikbaar voor het rollSCREEN.2 en het zipSCREEN in zowel matte als gestructureerde afwerking. De doeken zijn beschikbaar in de typen Sergé, Soltis en VEOzip, en andere doeksoorten zijn op aanvraag mogelijk.