Stobag veranda/ terrasoverkapping

Meer leefruimte en veel lichtinval – uw oase van rust tijdens alle seizoenen!

Stobag Veranda Terrado

Met het unieke STOBAG Terrado-concept kunt u uw overkapping helemaal naar wens samenstellen. Maak een keuze uit de 2 goot- en liggerprofielen en pas hetsysteem aan naar uw wens. Met het geïntegreerde zonweringssysteem kunt u zelfs op de warmste dagen genieten van uw overkapping. Met een vrije overspanning van maar liefst 6 meter heeft u een minimum aan staanders; door het toepassen van extra dik gelaagd glas van 55.2 heeft u een minimum aantal liggers en daardoor nagenoeg geen lichtverlies. Naar wens kan het uitgebreid worden met kozijnen, glaswanden, dimbare led-spots en verwarming. Natuurlijk is deze overkapping leverbaar in iedere gewenste RAL- kleur.

Terrado: veelzijdige bescherming tegen weersinvloeden

Geef vorm aan uw terras als buitenwoonruimte verbonden met de natuur. Beleef uw tuinomgeving in een nieuwe dimensie – onafhankelijk van weer en seizoen. Het modulair uitbreidbare STOBAG glazen daksysteem Terrado verenigt tal van voordelen: Aangezien het op maat vervaardigd wordt, bieden zich reeds bij de planning ontelbare mogelijkheden aan wat betreft vorm en toepassingsgebied. Door het grote aantal uitbreidingsopties kunt het Terrado-systeem precies op uw behoeften afstemmen. U krijgt meer vrije ruimte en daardoor meer levenskwaliteit. Een grote meerwaarde voor u en uw huis. Kom binnen in uw portaal naar de tuin en profiteer van een hoogwaardige bescherming tegen weersinvloeden.

Geef nieuwe perspectieven aan uw buitenzone. Maak uw terras winstgevend gedurende vele dagen van het jaar.
Met het STOBAG glazen daksysteem TERRADO kunnen uw gasten aangenaam en beschermd buiten eten. Als de sfeer naar wens is, komen de klanten graag terug.

Talrijke opties en doordachte details zorgen voor comfort en veiligheid. Zo kunnen de geleidingen van de optionele zijdelingse beglazingen bijvoorbeeld op vloerniveau verzonken worden. Daarmee worden struikelpartijen vermeden en blijven de toegangen geschikt voor rolstoelen.

Terrado: het transparante terrasdak

Het maakt niet uit of de zon schijnt of de regen neerklettert. Met het STOBAG glazen daksysteem TERRADO terrasoverkapping bent u optimaal beschermd tegen elk weertype. De robuuste en gepoedercoate aluminium constructie met geïntegreerd veiligheidsglas (VSG) vormt de basis van het glazen daksysteem TERRADO. Uitgebreid met een dakzonwering, zijdelingse beglazingen of andere STOBAG-comfortopties, kan het veelzijdige TERRADO-systeem individueel vervaardigd en opgebouwd worden. De optionele systeemvloer SB4700 vormt de ideale basis voor het glazen daksysteem TERRADO. De weerbestendige constructie is ontworpen voor een zeer hoge belastbaarheid. De antislip aluminium planken met houtdecor geven de terrasvloer een natuurlijke look.

Veelzijdige TERRADO terrasoverkapping-opties: Veel meer dan alleen bescherming tegen de laagstaande zon wordt geboden door uittrekbare, zijdelingse zonweringen van het type SIRO of extra verticale zonneschermen. Ze zorgen als bescherming tegen inkijk voor meer privésfeer en houden bovendien storende wind tegen. Indien gewenst, maakt het doorzichtige weefsel ook een onopvallende blik naar buiten mogelijk.

365 dagen woonbeleving dicht bij de natuur

Met het innovatieve merk STOBAG outdoor living systeem krijgt u veel meer dan alleen een verlengstuk van de woonruimte. U zorgt ervoor dat uw huis baadt in het daglicht. Als brug naar de natuur vormt de serre een soepele overgang tussen interieur en tuin. Goed beschermd beleeft u dagelijks de verschillende weersomstandigheden van heel dichtbij – of het nu regent, sneeuwt of stormt. Bij koud weer kunt u genieten van de warme zonnestralen, en in de zomer kunt u door de wijd geopende glasfronten in de koele schaduw van een zacht briesje genieten. Ontdek een nieuwe dimensie van levenskwaliteit en gun uzelf een unieke woonbeleving met het STOBAG outdoor living systeem.

Glazen schuif- of draai wanden

De 100 % glazen schuif- of schuif-draai-elementen laten veel licht binnen in de kamer en kunnen flexibel geopend worden. U profiteert ook bij regen, wind en sneeuw altijd van een transparant uitzicht naar buiten. In de lente en herfst benut u bovendien de passieve zonnewarmte. Breid de TERRADO terrasoverkapping uit met zijdelingse beglazingen en geniet nog intensiever van uw terrasomgeving – onafhankelijk van weer, tijd en seizoen. Uw terras wordt gewoon automatisch een uitbreiding van de woonruimte.

verlichting in de overkapping

Breng ook na het invallen van de duisternis gezellige uren buiten door. De optionele ledverlichting zorgt voor een warmwit licht en een gemoedelijke sfeer. De dimbare, stroombesparende ledlampen zijn elegant in de langsbalken geïntegreerd. Dit alles in combinatie met Smart Home oplossingen

Temperatuur beheren in een overkapping

Zonnestralen kunnen een veranda tot meer dan 60°C opwarmen – teveel voor mens, dier en planten. Opdat de temperatuur achter de glazen oppervlakken ook in de zomer aangenaam blijft, biedt STOBAG een uitgebreid assortiment aan textiele zonweringsystemen voor de veranda. Zie hieronder enkele mogelijkheden.

Zonwering voor de veranda: Model Airomatic

Beide AIROMATIC-modellen passen als buitenzonwering perfect op veranda’s, glazen daken en dakramen. Deze zonweringssystemen zijn, dankzij hun compacte constructie, vooral geschikt voor kleine en middelgrote oppervlakken. De elegante cassette is vrijdragend en, zoals alle andere profielen en gegoten delen, uit hoogwaardig aluminium. De cassette wordt in ingeschoven toestand door het eindprofiel afgesloten, om het doek op die manier tegen weersomstandigheden te beschermen. Het zijdelings geïntegreerde, gepatenteerde gasdrukmechanisme zorgt permanent voor een optimaal gespannen doek. Diverse bevestigingshouders maken een flexibele en eenvoudige montage mogelijk – ook bij complexe onderconstructies. De aandrijving gebeurt via een elektronisch gestuurde motor met automatische einduitschakeling. Nog meer comfort gewenst? Een afstandsbediening en een automatische zon-, wind-, regen- of temperatuurregeling zijn eveneens verkrijgbaar.

Zonwering voor de veranda: Model Targa PS6000/ TARGA-plus PS6100

De TARGA-modellen zijn geschikt voor grote en complexe glazen daken en subconstructies. Als externe bescherming tegen de zon en de hitte, zorgen ze voor een aangenaam binnenklimaat en voor een verzorgde look. Door de naar binnen verschuifbare geleidingsrails kunnen ook speciale verandaconstructies (bv. schuine constructies) probleemloos overschaduwd worden. Een echte schaduwvoorsprong, bereikt u met het TARGA-PLUS-model. De gepatenteerde «Plus-techniek» met telescopische geleidingsrails zorgt ervoor, dat het doekoppervlak tot max. 140 cm over het verandadak heen kan worden geleid. Het geïntegreerde gasdrukmechanisme in de geleidingsrails garandeert ook bij een geringe dakhelling, een optimale doekspanning. De standaard ingebouwde elektrische aandrijving biedt een optimaal bedieningscomfort. Het kan worden uitgebreid met diverse besturingsvarianten.

Zonwering voor de veranda: Model Arcada PS3000/ Arcada-plus PS3300

De ARCADA is speciaal ontworpen voor de gecombineerde zonwering van daken en verticale oppervlakken bij glazen bijgebouwen en veranda’s. Dit innovatieve systeem dient dus niet alleen als zonwering, maar ook als bescherming tegen verblinding en vreemde blikken. De aluminium geleidingsrails kunnen, via één of meerdere bogen, aan elke hoek tot max. 90° aangepast worden. De ARCADA is daardoor ook uitstekend geschikt voor speciale subconstructies (bv. in de buurt van de zitplaats of bij dakkapellen). Het beproefde, in de eindrail, geplaatste gasveermechanisme zorgt permanent voor een hoge doekspanning – in elke positie. Bij grote veranda’s of vrijstaande constructies wordt ook het type ARCADA-Plus gebruikt. Optioneel verkrijgbare besturingsuitbreidingen, zoals zon-, wind- of regenmeters, zijn bij beide modellen aanvullingen op de standaard ingebouwde elektrische aandrijving met comfortabele automatische functies.

Lees meer

Meer informatie of vragen?

Onze verkoopadviseurs zijn u graag van dienst en geven u uitgebreid en vakkundig woonadvies over de vele mogelijkheden. U kunt ook het contactformier gebruiken. Wij nemen dan contact met u op.

+31 (0)493 491 254
info@vandeneijnde.nl

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  Openingstijden

  Maandag
  09:00 - 18:00
  Dinsdag
  09:00 - 18:00
  Woensdag
  09:00 - 18:00
  Donderdag
  09:00 - 18:00
  Vrijdag
  09:00 - 21:00
  Zaterdag
  09:00 - 16:00
  Zondag
  Gesloten

  De openingstijden kunnen worden gewijzigd. Neem voor actuele openingstijden contact op met de winkel.

  Bekijk onze koopzondagen & feestdagen

  Meer dan 2000m2 showroom

  Maak een afspraak

  Persoonlijk staan wij u graag te woord in onze showroom