Zonwering van Dickson

Dickson biedt een generatie stoffen aan met ongeëvenaarde eigenschappen en prestaties; een ware revolutie in outdoor!

Dickson zonweringcollectie

de nieuwe zonweringcollectie is samengesteld uit maar liefst 212 variaties, waaronder 100 compleet nieuwe, effen stoffen. Dickson® stelt daarmee 188 Orchestra- modellen voor, naast 10 effen Symphonystoffen en 14 Opera-jacquards. De vernieuwende verrassing in de collectie is jeansstof! Denim maakt zijn entree in de levendige en complete collectie voor iedereen die niet zonder kleur kan…

Orchestra, het grootste assortiment op de markt, heeft een unieke stijl. Gebaseerd op indoor en outdoor decotrends, onderscheidt het zich nu door een geweldig gebruik van kleur met bovendien 14 nieuwe effen stoffen. Pink, purple of groen: ga vol voor kleur, of kies juist voor lichte toetsen in ultrafijne grafische strepen. En, met de 10 opties in het assortiment Symphony – waar­ onder 5 nieuwe tinten – omvat de zonweringcollectie van Dickson® nu 100 fantastische effen stoffen.

Dickson® vestigt definitief zijn naam als stijlvolle ontwerper van zonweringdoek met deze 100 effenstoffen, 18 onweer­ staanbare nieuwe streepdesigns (van klassiek tot trendy) en 9 nieuwe jacquards met fascinerende, optische effecten. Samen vormt dit één zonweringcollectie, opgebouwd uit drie onver­ gelijkbare assortimenten: Orchestra, Symphony en Opera.

Dickson Orchestra

Dickson biedt nu een generatie stoffen aan met ongeëvenaarde eigenschappen en prestaties; een ware revolutie in outdoor! De technische eigenschappen zijn verbeterd om tegemoet te komen aan de evoluerende standaard in de markt, én als antwoord op de consumentenvraag als het gaat over duurzaamheid en zonnebescherming. Orchestra is nog waterdichter (schmerber 370 mm in plaats van 350 mm), biedt nog meer bescherming (lichtdoorlatendheid 0,11% in plaats van 0,36%) en is stabieler. De streep is hot in haute couture, speelt met traditionele herenmode en zorgt voor subtiele stijleffecten. Met de drie nieuwe variaties ‘ napels, treviso en Sienna ‘ biedt Orchestra een alternatief voor kleur, waarin moderniteit en eenvoud perfect samengaan.

Symphony

Symphony is steviger en zwaarder dan het zonweringdoek Orchestra en ziet eruit en voelt aan als katoen. De stof beschermt optimaal tegen zonnestralen en heeft een betere weerstand tegen scheuren. Dankzij de in de massa geverfde acrylvezel, Sunacryl, en de speciale nabehandeling met Cleangard voor buitenzonwering, houdt de stof jarenlang dezelfde kleur, heeft hij een goede weerstand tegen water, en is hij gemakkelijk te onderhouden. Symphony is aanbevolen voor alle soorten zonwering, op om het even welke plaats. De stof is verkrijgbaar in breedte van 120 cm.

Eigenschappen:

 • Samenstelling : 100% rotvrij in de massa gekleurd polyacrylaatgaren Sunacryl
 • Afwerking : Vuilafstotende Cleangard special voor zonneschermen
 • Gewicht : 360 g/m²
 • Garantie : 10 jaar

10 effen stoffen, inclusief 5 fantastische nieuwe creaties

Het doek Symphony is steviger en zwaarder dan Orchestra. Het voelt en ziet er haast uit als echt katoen. Wat te denken van kastanjebruin, mosterdgeel, dennengroen, marineblauw of bessen­ rood?

Symphony voegde onlangs boven- dien 5 nieuwe ‘Satie’ schakeringen toe, met structuren en patronen die sterk aan het Ottomaanse rijk doen denken.

Kleur speelt een belangrijke rol in zonbescherming

Een kleur kiezen heeft een rechtstreeks effect op de hoeveelheid licht en warmte die door uw zonwering dringt. Lichtere tinten laten meer hitte door, maar bieden ook een onvergelijkbare lichtinval. Donkere kleuren houden het koel, maar houden ook meer zonneschijn tegen.

Constant onderzoek naar de nieuwste materialen en hightech prestaties heeft de stoffen van Dickson een aanzienlijke reputatie opgeleverd en het is dan ook het productieproces en de samenstelling die het verschil maken.

Dickson stoffen worden uitsluitend gemaakt op basis van Solution Dyed Acrylic. Dit betekent dat alle vezels door ­en­ door geverfd zijn. Deze uitzonderlijke techniek werd ontwikkeld door de R&D­afdeling van Dickson en stelt ons in staat de kleurpigmenten te mengen in het hart van de vezels zelf. Dit gebeurt helemaal in het begin van het productieproces, zelfs nog vo?o?r de productie van de draden in plaats van erna.

Resultaat: uitzonderlijke kleurvastheid, duurzaamheid en extreme weerstand tegen alle mogelijke weer­ en windomstandigheden.

 

Lees meer

Meer informatie of vragen?

Onze verkoopadviseurs zijn u graag van dienst en geven u uitgebreid en vakkundig woonadvies over de vele mogelijkheden. U kunt ook het contactformier gebruiken. Wij nemen dan contact met u op.

+31 (0)493 491 254
info@vandeneijnde.nl

  Lees in onze privacyverklaring hoe we de gegevens uit dit formulier verwerken.

  Openingstijden

  Maandag
  09:00 - 18:00
  Dinsdag
  09:00 - 18:00
  Woensdag
  09:00 - 18:00
  Donderdag
  09:00 - 18:00
  Vrijdag
  09:00 - 21:00
  Zaterdag
  09:00 - 16:00
  Zondag
  Gesloten

  De openingstijden kunnen worden gewijzigd. Neem voor actuele openingstijden contact op met de winkel.

  Bekijk onze koopzondagen & feestdagen

  Meer dan 2000m² woongenot

  Maak een afspraak

  Persoonlijk staan wij u graag te woord in onze showroom