Kleur- & productadvies aan huis 2000 m2 showroom Eigen montageservice 100% tevredenheid

Zonnescherm

Zonnescherm tegen weer en wind

Zonnescherm tegen weer en wind

De manier waarop we de vezel behandelen en weven levert ongeziene resultaten op in de Schmerbertest (weerstand tegen druk van water). Water en vuil dringen het doek niet binnen.

Zonnescherm tegen de zon

Comfort en welbevinden in de beschutting van een Dickson®-doek heeft vooral met drie dingen te maken: thermisch comfort, visuele bescherming en natuurlijk ook de fi ltering van
UV-straling. Die drie parameters zijn rechtstreeks afhankelijk van de kleur van het doek.

Zon: zeg nee tegen UV

Uw gevoeligheid voor zonnestraling hangt af van uw huidtype:

  • goede bescherming: 90% van de UV-straling gefilterd
  • hoge bescherming: 95% van de UV-straling gefilterd
  • totale bescherming: 100% van de UV-straling gefilterd

Warmtecomfort een kwestie van gevoel

Afhankelijk van hun kleur reageren zonweringdoeken van Dickson® als natuurlijke warmteregelaar. Ze laten de zonnewarmte in meer of mindere mate door.

Stralen, opgelet voor uw ogen

Van de lichtste tot de donkerste kleuren filteren onze zonweringdoeken het zonlicht en beschermen ze uw ogen effectief tegen intens licht: gedaan met verblinding. Ook daarvoor is de kleur van belang.

Kleuren van zonnescherm

Afhankelijk van de kleur en de mate waarin het doek zonnestralen doorlaat, “kleurt” uw zonweringdoek het licht. Zo creëert elke zonwering haar eigen sfeer. Koude kleuren hebben een “verfrissend” effect. Warme kleuren zorgen voor een warmere sfeer. Neutrale kleuren verzachten de sfeer.

Altijd schaduw op het juiste moment

Als u op zoek bent naar echt comfort op uw terras, dan is b.v. de actieve zonwering van Somfy echt iets voor u. Met actieve zonwering past uw zonnescherm zich automatisch aan, aan de door u ingestelde hoeveelheid zon. Zo heeft u altijd schaduw op het juiste moment. Zonder dat u er ook maar iets voor hoeft te doen!